Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σβάστικες στα γραφεία

Το 1990 η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί το πρώτο της συνέδριο. Όπως μας ενημερώνει το τεύχος 52 (Μάρτιος 1990) του περιοδικού «Χρυσή Αυγή»: «Το 1ο Συνέδριο του Λαϊκού Συνδέσμου έλαβε χώρα στα γραφεία της Κ.Δ. το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 1990 [...] Ακολούθησε η εκλογή του Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου, με φανερή ψηφοφορία, στη θέση του Γ.Γ. του Λαϊκού Συνδέσμου».

Από τις φωτογραφίες του Συνεδρίου διαπιστώνουμε πως τα γραφεία κοσμεί μία πολύ ωραία (ελληνοπρεπής βεβαίως) σβάστικα στα δεξιά. Έμβλημα της οργάνωσης ήταν τότε ένας ρούνος, όμοιος με το έμβλημα της 2ης μεραρχίας των SS «Das Reich». Τι πιο φυσικό για Έλληνες πατριώτες;

8 σχόλια:

  1. Τον Μιχαλολιάκο πάντως "Αριο" δεν τον λες, πολύ μαυροτσούκαλο ρε παιδάκι μου... Αν τον πετύχει η "ΔΙ.ΑΣ" χωρίς ταυτότητα, στην Αμυγδαλέζα τον βλέπω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η σβαστιγκα αρχαίο ελληνικό έμβλημα είναι. Δες το στο wikipedia.

    Από την άλλη η δημοκρατική χούντα και το ξεπούλημα από τους προδότες είναι μια χαρά.

    ένα έχω να πω αν τους πολιτικούς αρχηγός των μεγάλων κομμάτων τους πετηχει ο λαός στο κέντρο και όχι οι καταβολεμένα κομματόσκυλα θα τους στείλουν αδιάβαστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και το 88 τελείωσε ο ιρακινοϊρανικός πόλεμος. Φαντάζομαι γι' αυτό πολλοί φασίστες το χρησιμοποιούν στην υπογραφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑ ΤΟΥ 3ου ΡΑΙX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με το όρο μαίανδρος ή ελληνική κλείδα εννοείται στην αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία η ταινιωτή διακόσμηση -σύνθεση ευθειών- που ενώνονται μεταξύ τους σε ορθές γωνίες ή τέμνονται διαγώνια. Το μοτίβο χρησιμοποιείτο συχνά κατά την αρχαιότητα για τη διακόσμηση της ζωφόρου Παραλλαγή του είναι ο μαίανδρος που χρησιμοποιεί σπειροειδή επαναλαμβανόμενα μοτίβα και η βιτρούβια έλιξ (γλωσσίδα), ένα επαναλαμβανόμενο καμπυλόγραμμο κυματοειδές μοτίβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μάλλον εσει θα είσαι το άτομο που ενδιαφέρεται πολύ για το 3 ράιχ, και εκμεταλλεύεσαι την X.A σαν δικαολογία να γραφής συνεχώς για το ΡΑΙX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα ηθελα να σας πω πως ο κυριος Μιχαλολιακος εχει γραψει ενα κειμενο που εκθιαζει τον Χιτλερ αυτο το ξερω ως ΝΑΖΙΣΜΟ το να εκθιαζεις εναν τυρανο των λαων που Σκοτονε για την αρυα φυλη οσο για το οτι δεξια ειναι η Σβαστιγα ξεστραβοθιται και δες τε την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ'αρχάς ο ΝΓΜ δεν έχει σχέση με το Ναζισμό. Ή είσαι με τον Χίτλερ, ή με τον Μεταξά. Ή είσαι επαναστάτης, ή με τα τσοπανόσκυλα των Αμερικάνων, τους χουντικούς.

      Μεγάλε, μάθε πρώτα ορθογραφία, κι ύστερα κρίνε ανθρώπους που ήξεραν αρχαία ελληνικά, είχαν διαβάσει την πλειοψηφία της αρχαιοελληνικής γραμματείας και ονειρεύονταν την Πλατωνική Δημοκρατία.
      Επίσης,διάβασε ιστορία, κι όταν πάψεις να αναμασάς ό,τι σκατό σου έχει πετάξει το σύστημα σε αυτό που εσύ αποκαλείς εγκέφαλο, αλλά τελικά βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση, ξαναμίλησε για το Ναζιστικό καθεστώς.

      ΥΓ: ένας άνθρωπος ο οποίος φυλακίζει κόσμο, δίνει άλλο τόσο στην ασφάλεια και πουλάει εθνικισμό για να παίρνει κάθε μήνα 4 βουλευτικούς μισθούς το σπίτι του (ο δικός του, της γυναίκας του και τωνμπράβων του, Παναγιώταρος και Λαγός), έναν ο ανηψιός του (Κασιδιάρης), έναν ο γαμπρός του (Ματθαιόπουλος) κι έναν ο κουμπάρος του (Παππάς), δεν είναι κύριος.

      Διαγραφή