Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

«Εν Τούτω Νίκα»

Η Χρυσή Αυγή εκδίδει, εκτός από το ομώνυμο περιοδικό και την εφημερίδα, διάφορα νεοναζιστικά βιβλία για την «μόρφωση» των Χρυσαυγιτών. Ένα από αυτά είναι και το μανιφέστο «Εν Τούτω Νίκα» του Αμερικανού George Lincoln Rockwell. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1991 και το εξώφυλλό του κοσμεί μία (ελληνοπρεπής βεβαίως) σβάστικα. Μία ακόμα απόδειξη του πόσο «σέβεται» η Χρυσή Αυγή τον Χριστιανισμό, τα σύμβολά του και τις φράσεις του.

Ο George Lincoln Rockwell ήταν ο αρχηγός του Αμερικανικού Ναζιστικού Κόμματος. Έμβλημα του κόμματος ήταν (τι άλλο;) η σβάστικα. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να συνάψει δεσμούς με ... τους Μαύρους Πάνθηρες, την αντίστοιχη ρατσιστική οργάνωση των Αφρο-Αμερικανών. Το 1967 δολοφονήθηκε από δυσαρεστημένο πρώην μέλος του κόμματος. Το νεοναζιστικό μανιφέστο του κυκλοφορεί και στα ελληνικά χάρη στην Χρυσή Αυγή.

3 σχόλια:

  1. Προσπάθησε χωρίς επιτυχία να συνάψει δεσμούς με ... τους Μαύρους Πάνθηρες, την αντίστοιχη ρατσιστική οργάνωση των Αφρο-Αμερικανών.

    Άλλα ντα άλλα της παρασκευής το γάλα.

    Να πάρετε βρε ανιστόρητοι το βιβλίο του Κλίβερ Έλντριτζ, "Ψυχή στον Πάγο" να ξεστραβωθείτε λίγο, που βάζετε ένα κάθαρμα της αμερικάνικης νεοναζιστικής ακροδεξιάς, δίπλα σε ένα κίνημα που υπερασπίστηκε τόσο τους έγχρωμους, όσο και τους λευκούς καταπιεσμένους προλετάριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δημοσίευμα είναι ακριβές. Η φωτογραφία είναι από την συμμετοχή του Rockwell σε συνέδριο των Μαύρων Πανθήρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nation of Islam ήταν η οργάνωση και ΟΧΙ μαύροι πάνθηρες.Η συνεργασία τους δε ήταν αρκετά επιτυχημένη με τον αρχηγό των μαύρων μουσουλμάνων Elijah Muhammad να λέει αργότερα πολλά θετικά για τον Ρόκγουελ και το κίνημα του ενώ ο ίδιος ο Ρόκγουελ κατονομάζει τον Muhammad "the Black fuhrer".Το "άρθρο" είναι γτπ.Ότι να'ναι...Να τώρα άμα το δει αυτό κάποιος που ξέρει θα λέει τι πίπες θα διαβάσω εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή